Logikai játékok

Főleg felnőtteknek ügyesebb gyerekeknek és iskolásoknak ajánlom ezt a kategóriát, mert itt meg kell mozgatnod az agytekervényeidet, hogy jól szórakozz és meg tudd oldani a logikai játékokat, ha szereted a fejtörő...Sakk logikai játék

Sakk logikai játékA sakk egy igen fejtörős játék melynek nagyon nehéz az alap szabálya és persze egy rossz lépés és az ellenfél nyer. A játék célja, hogy az ellenfél királyát olyan helyzetbe kényszerítse, melyben az meg van támadva és ez a támadás az ellenfél semmilyen következő szabályos lépésével sem hárítható. Az a játékos amelyik ezt eléri, “bemattolja” ellenfelét, és ezzel megnyeri a játszmát. Az ellenfél, aki a mattot kapta, elvesztette a játszmát. A játékot 8×8-as sakktáblán kezdjük el játszani. A világos bábukat irányító játékos lép először, ezt követően a játékosok felváltva lépnek. Ha olyan mezőre lépünk, melyet ellentétes színű foglalt el, akkor azt leütjük és ugyanazon lépés részeként eltávolítjuk a sakktábláról. Akkor mondjuk hogy a király sakkban van, ha az egy vagy több ellenséges báb által támadva van, még akkor is, ha ezek a bábok nem tudnak lépni. Olyan lépést tilos tenni, mely a királyt sakkba helyezi, vagy sakkban hagyja. A sakk játék célja az ellenfél mattolása. Ha a játékos nem tudja a király támadását elhárítani, mattot kapott, és a játszmának azonnal vége a matott adó játékos győzelmével. A játszma döntetlen, ha a soron következő játékos nem tud szabályos lépést tenni, de a királya nem áll sakkban. Ezt nevezzük patt-nak. A játszmának ebben az esetben is azonnal vége döntetlen eredménnyel.
Hát nekem így a leírás alapján is igen csak nehéznek tűnik a játék de biztos vagyok benne van köztetek olyan aki profi így a játék elején be is tudja állítani mennyire legyen nehéz a játék. Így ezzel a logikai játékkal akár kezdők és akár profik is tudnak játszani. Sok sikert mindenki számára.

Játék statisztika:  262 játék
Játék kategóriák:  Logikai játékok
Legjobb Logikai játékok
Rubik kocka logikai játék
Rubik kocka ..
14 331 játék
Kocka világ logikai játék
Kocka világ ..
10 799 játék
Kockás logikai játék
Kockás logikai ..
8 374 játék
Föld építős logikai játék
Föld építős ..
7 033 játék
Téglatest logikai játék
Téglatest ..
6 730 játék
Síkidom logikai játék
Síkidom ..
6 139 játék
Vízelvezető logikai játék
Vízelvezető ..
4 666 játék
Dáma logikai játék
Dáma logika ..
4 544 játék
Kocka foglalós logikai játék
Kocka foglalós ..
4 073 játék
Színes labda logikai játék
Színes labda ..
3 790 játék

Delivering effective & creative designs